София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

ДОНЧЕВ ОТГОВОРИ: Ще се кандидатира ли Бойко Борисов за президент?

Зам.-председателят на ГЕРБ с коментар за политическата ситуация
13 сПолитика 947 Ивана Иванова

Не знам кое трябва да е символът на този парламент, обръщането му в банкетна зала, в която се провеждат няколко сватбени церемонии, скъсаните дънки и онова листче, ако е имало такова, на което пише "500 К". Едно е сигурно, че той свърши много малко, може би се конкурира по безсмисленост от предишния парламент и това не е случайно. Нямам предвид само волята и способността в зала, а това е и патологичният генезис. Не е достатъчно само да надвикваш някого и да си срещу някого. Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на бТВ.

По думите му все още не може да се каже кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, защото все още текат номинации в партията. "По-скоро Бойко Борисов няма да бъде кандидат за президент на тези президентски избори, защото по този начин трябва да спре да бъде лидер на партията", коментира той.

"Имаме двама кандидати и един в резерв. По дефиниция президентът трябва да е подкрепен от някоя партия, но е по-добре да не е толкова партизиран. Ако искате затова да обединява нацията. Възможно е да заложим на жена, но кандидатът ни ще бъде по-скоро мъж", допълни Дончев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!