София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Допълват списъка с фирми по закона “Магнитски”, но вадят партии от него

Списъкът се прави с цел да предотврати сделки на държавни фирми с посочените компании
59 сПолитика 1238

Списъкът с компаниите у нас, които в последните 5 г. са били притежавани, контролирани или управлявани от шестимата българи, на които САЩ наложиха санкции заради корупция, ще бъде допълнен, съобщава вестник 24 часа, позовавайки се на свои източници. Корекциите се очаква да започнат още от днес.

В петък НАП пусна имената на 64 компании като отговор на санкциите по закона “Магнитски” на всички фирми и активи на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, както и наложената забрана за влизане в САЩ на Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов.

В обявения списък обаче се оказа и партия “Българско лято” на Васил Божков. Въпреки присъствието на Делян Пеевски и Илко Желязков, зам.-директор на Бюрото за контрол на СРС-тата, издигнат на този пост от ДПС, партията на Мустафа Карадайъ не е включена в списъка на санкционираните.

Според 24 часа "Българско лято" ще бъдат извадена от списъка, тъй като не е търговско дружество.

Списъкът се прави с цел да предотврати сделки на държавни фирми с посочените компании, за да няма допълнителни санкции.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!