София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Доц. Ангел Кунчев: Ако трябва 60% от лечебните заведения ще работят само с болни от коронавирус

Според главния държавен здравен инспектор мерките трябва да са локални, за да не спира икономиката в цялата страна
5 сОбщество 684 Златина Петкова

“Ако трябва 60% от болниците ще работят само с болни от коронавирус, за да може да им се окаже адекватна помощ. Това е и причината за спирането на плановия прием в лечебните заведения. Целта е да бъдат запазени легла за усложнение заразени”, обясни пред БНТ главния държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев. 

Доцент Кунчев изтъкна още, че предложението на Националния оперативен щаб е мерките да бъдат локални, за да ен ес стига до блокиране на икономиката в цялата страна.

Главният държавен здравен инспектор заяви също, че разбира, че в обществото има недоволство спрямо това, че се отварят заведенията, а се спира плановият прием на пациенти. Той обясни, че на този етап от НОЩ нямат основания да смятат, че заразата ще бъде спряна, ако бъдат затворени завенията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!