София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Доц. Кунчев за боя за ваксини: Дори и да има повече пунктове, нямаме кадри, които да работят

От днес до 9 май се разкриват зелени коридори за имунизиране с РНК ваксини
2 мЗдраве 247 Ивана Иванова

Дежурни екипи има във всички здравни инспекции през тези дни. Не сме изхвърлили нито една доза досега от ваксинационните пунктове. Няма ограничение ако си от друг град, друг лекар, няма ограничения до достъпа на ваксина. Това коментира главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Нова.

От до 9 май се разкриват "зелени коридори" за имунизиране с РНК ваксини. В Единния информационен портал за Ковид-19 здравните власти разпространиха списък на лечебните заведения и центрове, които ще работят в празничните дни.

В няколко големи болници в София "зелените коридори" ще са с различно работно време, но никъде не е необходимо предварително записване.

По отношение на скандала, който имаше между лекари и РЗИ работници доц. Кунчев коментира, че в този случай хората са отишли два часа по-рано от необходимото и затова е имало напрежение.

"Тясното място е дори и да има повече пунктове за получаване на ваксини от лични лекари, че няма кадри. Надяваме се системата за електронно получаване на ваксини да помогне. Там лекарят се регистрира и получава час и място за вземане на ваксини", каза още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!