София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Доц. Стойчо Стойчев: Разликата между първия и втория на изборите е минимална

Той обясни, че водеща роля в предстоящите избори ще имат социалните медии
3 мЕвроком 244

Провеждането на избори по време на пандемия няма да затрудни предизборната кампания, защото тя се води виртуално. Това каза политологът доц. Стойчо Стойчев в Радио „Фокус“. Той обясни, че водеща роля в предстоящите избори ще имат социалните медии.

„През последната година много по-активни са извънпарламентарните партии, които разполагат с ограничени бюджети за медийно присъствие и постигат много повече резултати, използвайки социалните медии и то безплатно. От една страна социалните мрежи предоставят директна връзка между политиците и гражданите, дават възможност на всеки един да участва и се улеснява диалога или по-скоро сблъсъка между ултраси и агитки на различни партии. Очаква се в социалните мрежи да ври и кипи по примера не само на САЩ, а на целия свят“, каза той.

Според доц. Стойчо Стойчев големите политически сили вече са започнали кампании, които да ги поставят постоянно в полето на медийното внимание. Политологът каза още, че партиите разглеждат датата на избори като допълнителен шанс да спечелят гласове. Той посочи, че ситуацията до изборите може да се развие в няколко различни варианта. Към днешна дата разликата между първия и втория е минимална, така че нищо не може да се прогнозира с точност. Малките партии пък имат шанса да определят как ще изглежда следващият парламент, допълни политологът.

Той обърна внимание, че фокусът по време на консултациите, които проведе президентът, трябваше да е върху безопасността на гласуване през април. Това са все неща, които могат да кажат епидемиолозите, а не политиците, коментира още доц. Стойчев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!