София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Доц. Валентин Вацев: Всеки може да се коалира с всеки, дори БСП с ГЕРБ

"В България не съществуват морални, политически и идеологически мнозинства", категоричен е анализаторът
22 мПолитика 523 Боян Марков

"Коалицията, която може да победи в парламентарните избори, на този етап не изглежда никак - всеки може да се коалира с всеки, дори БСП с ГЕРБ". Това заяви пред БНР политическият анализатор доц. Валентин Вацев.

"В България не съществуват морални, политически и идеологически мнозинства", допълни той.

"Съществува съгласие, че партията на Бойко Борисов трябва да бъде махната от власт, но това съгласие няма конструктивен характер, то е негативно", категоричен бе специалистът.

"То не се основава на нищо, което може да се разгърне в бъдещето. На този етап нито една политическа конструкция от предварителен характер не изглежда жизнеспособна", изрази своите опасения Вацев.

"След протестите управляващата партия ГЕРБ разполага само с цифрово мнозинство, което е крайно недостатъчно за каквато и да било победа на предстоящите избори", смята още доцентът.

Доц. Вацев определи като вероятна хипотезата, че бившият министър в правителство на Бойко Борисов и пратеник на ООН за Близкия изток - Николай Младенов може да бъде следващият премиер на България.

"Никога не сме имали така директно спуснат от САЩ министър-председател, както би бил той", категоричен бе Валентин Вацев.