София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джери Надлър: Тръмп е заплаха за нацията

Според него американският президент трябва моментално да бъде свален от поста си

4 годиниОбщество 4 Георги Камарашев

Демократите в американския Конгрес приключиха поредната част от излагането на аргументи за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. В изявленията вниманието бе насочено към първото от двете обвинения срещу Тръмп.

С помощта на видеоклипове, презентации и раздаване на папки демократите детайлно очертаваха довода, че президентът е нарушил положената клетва като е поискал от украинския си колега Володимир Зеленски разследване на демократа Джо Байдън и сина му.

Джери Надлър, един от импийчмънт мениджърите, заяви, че Тръмп е заплаха за нацията и трябва моментално да бъде свален от поста. Надлър също отговори на защитниците на Тръмп, според които няма извършено престъпление от висока степен, какво е изискването по Конституция за премахване от поста.

Отговорът бе с клип от процесът по импийчмънт срещу Бил Клинтън през 1999 г., в който Линдзи Греъм, сега един от съюзниците на Тръмп, заяви „не е нужно дори да има престъпление“.
Извън залата двете страни продължават да разменят критики за идеята републиканското мнозинство да подкрепи явяването на нови свидетели, ако се получат уверения от демократи, че ще допуснат свои свидетели на процеса.