София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Екатерина Захариева: ГЕРБ ще бъде опозиция, няма нищо ненормално в това

"ГЕРБ не се страхува от „скелети в гардероба“

„Ще бъдем в опозиция, няма нищо ненормално в това – това е демокрацията. Засега не планираме напускане на парламента. Но този парламент очевидно ще бъде доста кратък“.

Това заяви външният министър в оставка Екатерина Захариева пред бТВ. Тя коментира и създалата се ситуация в „Булгартрансгаз“, при която в директно спор влязоха Мая Манолова и министър Теменужка Петкова.

„Това, което се излъчва от тях и като цяло от парламента, наистина не съм виждала и крайно време е те да престанат да мислят за личния си Пи Ар. Това, което се случи вчера, беше личен Пи АР на г-жа Манолова. Това не беше желание да си свърши работата. Народните представители трябва да са пример за всички, а не да злоупотребяват с положението си. Никоя политическа партия не може да си присвоява силата на суверена, а това си позволяват те („Изправи се! Мутри вън!“ – бел. ред.). Извинявайте много – 4%“, коментира Захариева.

Тя беше категорична, че ГЕРБ не се страхуват от „скелети в гардероба“ при ревизията на управлението им.

Според Захариева мораториумът, който беше наложен върху сделки и назначения на кабинета в оставка, е в разрез с Конституцията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!