София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Експерт по киберсигурност разкри подробности за нов вид измама във Фейсбук

Той изтъкна, че хакерите са все по-иновативни и се опитват да провокират у нас любопитството ни

Бум на опитите за измами в интернет. Най-новата е във Facebook. При нея наш приятел ни изпраща съобщение с линк и ни приканва да го отворим, защото във въпросното видео ни има нас самите.

Експертът по киберсигурност Любомир Тулев обясни пред Нова телевизия, че става дума за атака във Фейсбук и е вирус. Затова би било голямо грешка, ако се изкушим да отворим линка.

"Тези атаки са вече от 7-8 години. Това е действие, благодарение на неразумността на човека, който е отворил линка преди това. Така се задейства вирус, който взема контрол върху профила му в социалната мрежа", коментира експертът.

Той изтъкна, че хакерите са все по-иновативни и се опитват да провокират у нас любопитството ни, за да отворим линка. Така пускат съобщения от типа: "Много си красив, ти си в този клип!"

Ако линкът се отвори, техниката ни се заразява с вирус. Другият вариант е да се отиде в друга страница, като се взима информация за нашия браузър.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!