София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Фирмата доставила щадящите тестове: Изпълнили сме задълженията си

От компанията опровергават казаното от здравния министър д-р Стойчо Кацаров от 09.11.2021 г.
27 сОбразование 353 Николай Парашкевов

Фирма "Булснайт ЕООД", която забави доставките на част от щядящите антигенни тестове за учениците, публикува изявление до медиите.

"Фирмата беше избрана за доставчик по покана за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас, публикувана от Министерството на здравеопазването на 26.10.2021 г. по критерии най-ниска цена.

През цялото време на изпълнението на договора поддържахме ежедневна комуникация с представители на Министерството на здравеопазването. Към датата на изявлението на министър Кацаров по време на брифинг от 09.11.2021, че „единият доставчик подписа договор, изчезна и не ги достави“, срокът за доставка на тестовете съгласно договора все още не беше изтекъл и тези твърдения са абсурдни и не отговорят на истината.

Не се възползвахме от правото си на отговор чрез медиите по-рано, за да не се въвличаме в предизборна полемика, като основно се фокусирахме върху изпълнение задълженията ни по Договора.

Със своя дългогодишен опит, Булснайт ЕООД разработва и реализира иновативни решения в областта на медицината и информационните технологии.

Екипът на Булснайт ЕООД".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!