София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Галина Захарова: 7-годишният мандат създава риск от авторитаризъм

Тя заяви, че въпросът за разследването на главния прокурор е актуален
1 мПравосъдие 417 Николай Трифонов

"Въпросът за разследването на главния прокурор е актуален. По тази тема предстои анализ и работни групи. Очаква се доклад на Венецианската комисия и становище на министрите на Съвета на ЕС." Това обяви кандидатът за председател на ВКС Галина Захарова по време на изслушването си пред ВСС.

"Бих се въздържала от по-нататъшен коментар, тъй като има питаме към ВКС дали съдия може да разследва главния прокурор. Скоро ще бъде обявен отговорът", каза Захарова. 

"Личното ми мнение и смятам, че животът го показа в последните 20 години, е, че мандат от 7 години е твърде дълъг и то както за самия ръководител, тъй като е възможно ръководителят да изчерпи потенциала си, както и създава риск от авторитарност, като се създават командноадминистративни практики. Това не е от нашите компетентности", допълни тя.
 
 
 
 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!