София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Георг Георгиев: 66 държави са дали позволението си за разкриване на секции

Датата на изборите 4 април не е в помощ на сънародниците в чужбина, категоричен бе той
47 сЕвроком 217

66 държави са дали позволението си да се организират секции за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

"Министерството на външните работи и ще продължи да работи за това максимален брой наши сънародници да имат достъп до изборния процес", каза зам-външният министър Георг Георгиев, който бе заедно с ГЕРБ и СДС за регистрацията на коалицията в ЦИК.

Датата на изборите 4 април не е в помощ на сънародниците в чужбина, категоричен бе Георгиев. Той припомни, че тогава се пада католическият Великден и подчерта, че има страни, в които има много тежък локдаун, който не позволява излизането на от вкъщи. "Изборният процес се организира по най-добрия възможен начин, бюлетините да могат да бъдат разпратени, администрацията в секциите да бъде осигурена, изобщо всичко, което зависи от страна на държавата да се постигне.", каза още зам.-министърът.

Има специално сформирана работна група в Министерството на външните работи, която от началото на годината води разговори със всяка страна, за да бъдат допуснати сънародниците ни до урните в изборния ден.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!