София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Георги Кадиев: Има всички предпоставки "БСП за България" да подобри резултата си на изборите

Връщам се в коалиция с БСП като част от лявото обединение, посочи той
36 сПолитика 309

Има всички предпоставки "БСП за България" да подобри резултата си на изборите. Това каза пред България On Air Георги Кадиев, лидер на "Нормална държава" и част от коалицията "БСП за България", съобщиха от пресцентъра на партията.

"Връщам се в коалиция с БСП като част от лявото обединение, защото левицата е ключово важна за българската политическа система и едно от решенията за нейното завръщане е търсене на обединение. С цел не просто да добавим гласовете на една или друга партия или движение, а с цел - 1 плюс 1 да е равно на 3. Никой не харесва семейства, които се карат. Хората искат да бъдем заедно и реакцията, която получихме за това обединение беше изключително положителна", каза той.

По неговите думи лошият резултат на левицата на изборите е бил заради вътрешните сътресения в самата БСП и външните атаки от всички посоки, включително приятелски огън.

"Всичко това аз съм го правил - искал съм оставки, считал съм, че това е правилно и съм се опитвал да променя БСП по този начин, но в дългосрочен план разбрах, че това носи колкото полза, толкова и вреда. Загуби се енергията на лявото. Хората започнаха да припознават други партии като носители на енергията, на модерното, на алтернативата, независимо от факта, че БСП се държа като сериозна алтернатива в парламента. Но някак си това не беше възприето от обществото", смята Кадиев.

Георги Кадиев очерта трите основни задачи на голямата лява коалиция:

"Едната от тях е борбата с корупцията, защото тя убива - и буквално, и преносно. Ако искаме да се справим с проблемите в обществото, трябва да започнем от там. Втората задача е доходите, разбира се, ние сме лява коалиция. Третата задача е екологията, защото това е нещото, което ще оставим на децата си."

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!