София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Георги Марков: Уважаеми избиратели на „Шоуто на Слави“, те Ви предадоха инфантилно

Коментар във Фейсбук
25 сVox Populi 6140

Както 2017-та, така и сега, първият законопроект на ГЕРБ е за МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. Бойко се вслуша в гласа народен и Божий – 2,5 млн. избиратели поискаха да избират личности /колкото гласуваха на 4-ти април/. Само 500 хил. бяха за проклетата пропорционална избирателна система. Тя бе наложена от депутатите на БСП във ВНС, които имаха комплекси от 39-те депутати на СДС. Вече 30 г. пропорционалната система съсипва българския парламентаризъм – с анонимни депутати и безпринципни коалиции, чиято цел е преминаване на 4-та процента за влизане в парламента. След това следва скандално разпадане и подмяна вота на избирателите. Най-яркият пример е Реформаторският блок.

През 2017 г. Бойко загуби гласуването. През 2021 г. би трябвало над 120 депутати да гласуват за мажоритарен избирателен закон.

ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ. „ШОУТО НА СЛАВИ“ СЕ УПЛАШИ И СЕ ОТКАЗА ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ РЕФЕРЕНДУМ. ПРЕДАДЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И СТАНА ЗА СМЯХ. Със 75 депутати от ГЕРБ и 50 от „Шоуто“, след 30 години парламентарна агония, България тръгваше по нов път.

Уважаеми избиратели на „Шоуто на Слави“, те Ви предадоха ИНФАНТИЛНО, ПРИМИТИВНО И ПО СЕЛСКИ. Перспектива щяло да стане мажоритарното гласуване. Питам: под отлагателно условие ли ги избрахте?

Бойко ги матира само с един ход. „Шоуто на Слави“ приключи в политиката. Те станаха за смях.
Като конституционен съдия да поясня: мажоритарната избирателна система няма проблеми с Конституцията. За разлика от машинното, електронното и гласуването с гълъби, които имат проблем с основния ни закон, който е категоричен за тайната на вота.

Специални поздрави на моите приятели Петър Волгин и Георги Любенов, пред които в ефир казах, че в България има ново мнозинство – МНОЗИНСТВО НА ПОБЕДЕНИТЕ, И ТО КОНСТИТУЦИОННО – НАД 160 депутати. ВТОРИЯТ ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 г. Топката е в тях: да променят Конституцията, да свикат ВНС, да се справят с чумата и икономическите й последици, да се оправят с Ердоган за мигрантите и т.н. ГЕРБ да мине в радикална опозиция. СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ С ТЯХ, СПРЕТЕ ДА ИМ ПРЕДЛАГАТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО. ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ.

Отказът на победените да дадат шефското място в Парламента на победителите е скандално. ТОВА Е ПОЗОР. То е куршум в сърцето на парламентарната демокрация. 2014-та и 2017-та победителят Бойко го предлагаше на победените, а сега победените му го взеха.

ОСОБЕНО МНЕНИЕ!
Уважаеми приятели от ГЕРБ, след случилото се днес, помислете добре. Първите Ви избиратели като мен се изнервиха. Този парламент е изчерпен още от първия пленарен ден. Няма държава, която да са я управлявали победените и тя да е просперирала. Колкото и пъти съм Ви съветвал, толкова и пъти съм бил прав - от Истанбулската конвенция до днес. Имате право да сте мандатоносител, защото сте победители, но помислете как ще презентирате проекта за правителството и програмата - дали пред широката българска общественост по подходящ начин, или пред делегитимирания вече парламент на победените. Всяко унижение на Вашите депутати, при това победили, е унижение на Вашите избиратели – пазете си избирателите, те ще Ви потрябват съвсем скоро.
 
Георги Марков, Фейсбук
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!