София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

ГЕРБ-СДС продължава преговорите за съставяне на правителство

Днес на разговори са поканени БСП, ИТН и "Величие"

8 дниПолитика 23 Марияна Стойчева

ГЕРБ-СДС продължава преговорите за съставяне на правителство. Те трябва да проведат срещи с БСП, ИТН и "Величие" в Народното събрание. По време на разговорите ще бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.

От страна на ГЕРБ-СДС преговорите се водят от народните представители Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова.

В понеделник ГЕРБ-СДС проведоха среща с ДПС, след която стана ясно, че общите им програми се припокриват в търсене на правителство за споделената отговорност.

От официално писмо до медиите стана ясно, че ПП-ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.

"Възраждане" също излезе с позиция след поканата на ГЕРБ-СДС за консултации с парламентарно представените партии. От партията се категорични, че единственото правителство, което ще подкрепят, е с техен мандат.

И от от БСП отказаха да се явят на срещата, като от партията също са категорични, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС.