София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Германия удължава локдауна до 14 февруари

Такова решение взеха германските власти
1 мОбщество 381 Боян Марков

Германските власти взеха решение да удължат режима на ограничителните мерки до 14 февруари. За целта са въведени допълнителни ограничения. Това заяви канцлерът на страната Ангела Меркел.

"Настоящите ежедневни данни от института "Роберт Кох" са причина всички да се надяваме, те ни вдъхновяват, защото бавно броят на новите случаи, поне за момента, намалява. И имаме по-малко хора, лекувани в отделенията за интензивно лечение", заяви Меркел след среща с ръководителите на региони.

Канцлерът е на мнение, че това показва, че въведените по-рано ограничителни мерки дават резултат. Въпреки това Меркел бе категорична, че мутацията на коронавируса във Великобритания "представлява заплаха" за политиките за потискане на разпространението на коронавируса.

"Съществуващите епидемиологични данни показват, че мутиралият вирус е много по-заразен. Имаме този вирус, който е идентифициран, не знаем колко се е разпространил, но са известни отделни случаи. Учените ни казват, че все още не е станал доминиращ", сподели още Меркел.

"Аз и ръководителите на региони решихме, че е необходимо да се действа. Затова днес проведохме отново преговори и се разбрахме да въведем нови мерки", категорична бе Ангела Меркел.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!