София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ГЛАДКО ИЗБРЪСНАТИ ДЖИХАДИСТИ ОТ ИД БЯГАТ ОТ СИРИЯ В ТУРЦИЯ ОБЛЕЧЕНИ В РОКЛИ

РУСКИТЕ ВЪЗДУШНИ УДАРИ НАПЪЛНО СА ПОДКОПАЛИ МОРАЛА НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ХАЛИФАТА
6 годиниПолитика 14 Боряна Райчева

Руските въздушни удари в Сирия силно са подкопали морала на терористите от Ислямска държава и те масово напускат позициите си и бягат в Турция.

Според британския Daily Mail за да преминават по-безпрепятствено сирийско-турската граница, джихадистите избръсват до гладко брадите си и се преобличат в рокли никаб - традиционното мюсюлманско облекло за жени.

В близост до град Алеппо британски репортери са намерили цели находища от използвани самобръсначки и отрязани бради. Същото подобно явление е наблюдавано и в района на град Хама. Бойци джихадисти на тълпи искат да се разделят с окосмяването от лицето си, въпреки че от гледна точка на собствената им идеология, това е голям грях. Те се обличат и в женски дрехи – рокли никаб, за да преминат по-незабележимо турската граница и да се присъединят към редиците на бежанците.

Според английската медия, този факт говори много за ефективността на руските военновъздушни операции и за нарастването на мощността на подкрепяните от руската авиация Сирийски правителствени войски.

Припомняме, че руската авиация в сътрудничество със сирийското разузнаване успешно проведе операция срещу Ислямска държава в Сирия на 30 септември. В сътрудничество със сирийските власти руски самолети нанасят въздушни удари, а правителствената армия на Сирия действа наземно. На 7 октомври удари по позиции ИД нанесоха и ракетни кораби от Каспийската флотилия.

 

Източник:  lifenews.ru

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!