София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Горан Благоев: Амбицията ми е да търся как голямата история рефлектира върху живота на обикновения човек

Водещият говори за значението на своето ново предаване по телевизия "Евроком" "Памет без давност"
1 чОбщество 438 Боян Марков

"Сложих заглавието "Памет без давност", защото темата история не е непозната в българското медийно пространство, особено телевизионното." Това заяви в ефира на "Делници" водещият на новото предаване по телевизия "Евроком" "Памет без давност" Горан Благоев. 

"Доста се колебаехме и разсъждавахме с колегите от телевизията, така че да избегнем думата "история". Светна лампичката в един момент, че това, което е много тясно свързано с историята, е паметта", допълни той.

"Решихме да акцентираме на паметта, но да е без давност. Понякога може да е скътана в ъгъла, може да е енигматично забутана из документите, из архивите. И именно в това предаване искаме да я извадим напред, защото няма памет, за която да има давност. Особено ако става дума за българското минало и за българското настояще", сподели още водещият.

"Ще се опитаме още в първото предаване да направим това. Амбицията ми е не само да търсим погледа в историята от праисторията до наши дни. Амбицията ми е също така да търся как голямата история рефлектира върху живота на обикновения човек", завърши Горан Благоев.