София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Гражданска петиция набира подписи за премахване на столични подлези

Според автора ѝ Владимир Христовски подлезите са опасни и неподдържани
26 дниОбщество 7 Антоанета Начева

Гражданска петиция набира подписи за премахване на подлезите в София, да се утвърди организация на придвижване, при която пресичането на улици и булеварди в града да се осъществява наземно, чрез изграждане на повдигнати пешеходни пътеки и поставяне на светофарни уредби.

Авторът на петицията Владимир Христовски твърди, че подлезите са опасни, недостъпни и най-вече неподдържани и мястото им е необосновано и излишно. Средствата, предвидени за поддръжката им, която не дава резултати, могат да бъдат пренасочени към изграждането на политики за хората и моблиността. По думите му подлезите често се превръщат в обекти на вандализъм и дом на бездомници, а заради липсата на охрана в подлезите в тях, хората често стават жертви на престъпления. 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!