София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ГРИПНА ВАКАНЦИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

ТЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА
5 годиниЗдраве 33 Боряна Райчева

Официално е обявена грипна ваканция за учениците от Пловдив, като тя ще продължи от утре до края на седмицата. Това заяви кметът на града Иван Тотев. Решението е взето след изпратено писмо от Регионалния инспекторат по образованието с препоръка към Общината да се изолира разпространението на грипните вируси. По думите на градоначалника през болниците в града на 6-ти и 7-ми февруари са преминали съответно 148 и 137 деца със симптоми на грип.

Директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към РЗИ Пловдив д-р Моника Троянчева заяви пред Дарик, че броят на заболелите рязко се е покачил през почивните дни, като е необходимо да се вземат спешни превантивни мерки.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!