София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Илиян Василев: Закритата за журналисти визита в Неохим отново повтаря лъжите на Борисов

Коментар във Фейсбук
пропускане
5 чVox Populi 698

Колкото повече ББ лъже, толкова повече изборите са по-близо. Днешната закрита за журналисти визита в Неохим отново повтаря лъжите около намалението на цените на природния газ с 40 процента, но без да ви казва че преди това са били 130 процента по-високи, и като ги намали с 40 процента пак останаха по-високи.

Защо днес лъже? Защото Европейската комисия успя да помогне на румънския ТСО Трансгаз да прекрати договорите с Газекспорт и да освободи капацитетите на 2 и 3 тръба /клиентите ми знаят добре за това/ и така ТрансБалканския е освободен за пренос към и от Украйна. АКО обаче не беше блокиран от Борисов в България /същите тези 2 и 3 линии на ТБГ/ от договора за Турски поток. Румъния се освободи от опеката на Газпром. България на Борисов остана да брани монопола на Газекспорт. Срещу десетки милиони в рушвети.

Като запознат с темата казвам, от много години Газпром мотивира материално топ политици и мениджъри на Булгаргаз и БТГ, които му пазят интересите и не дават на конкурентите му да навлизат в и през България към други страни в региона.

И това е от много години. Сред "мотивираните" са български президенти, премиери, министи, шефоте на БТГ и Булгаргаз, депутати. Схемата продължава и сега. 

За това и този азерски газ ги нервира, защото получават "мотивационн" от Газпром, а не могат да спрат конкурента му.

За това вместо река от азерски газ имате "поточе". Преди ова същите "юнаци" блокираха по всякакъв начин и успяха да забавят интерконектора с Гърция.

Това е грандкорупция и доста хора знаят.

Илиян Василев

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!