София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ирена Анастасова: Никога не сме се месили в работата на президентската институция

Тя уточни, че не иска да заема поста на временно управляващ председател на БСП
14 сПолитика 307 Николай Парашкевов

„Ние уважаваме институцията на президента и никога не сме се месили в нейната работа. Не бива да се  мисли, че БСП не е подкрепила Румен Радев. Ако някои правеше истинска кампания в подкрепа на президента, това са партийните организации и структури“, заяви депутатът от БСП Ирена Анастасова пред bTV.

„Нашият конгрес е обявен много отдавна. Не мисля, че е търсено някакво съвпадение между церемонията по встъпването на длъжност на президента Румен Радев и конгреса на БСП. Самата аз ще присъствам на церемонията. Част съм от инициативния комитет, който издигна Румен Радев“, допълни тя.

"Ако конгресът констатира оставката, следва нов пряк избор на председател, а ако ли не, Корнелия Нинова остава начело на БСП", уточни Анастасова.

"В случай на констатиране на оставката на Нинова, Националният съвет ще избере временно управляващ", поясни депутатът.

Самата тя е част от Националния съвет, но отбеляза, че не иска да заема поста на временно управляващ, защото това е много тежка задача.

„Аз съм дисциплиниран партиен човек и ще изпълня каквото реши мнозинството“, коментира Анастасова.

По думите ѝ има подписка срещу приемането на оставката на Нинова, която е започнала в партийните структури в Благоевград.

„Госпожа Нинова преведе партията в много тежки периоди. Новината, че ще има 20 милиарда за социални дейности е много добра и ме радва. Не е имало толкова средства за социални дейности дори като сме били мандатоносители“, подчерта Анастасова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!