София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Иван Петков, БСП: Замразяването на преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ е извиване на ръце

"Правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ ще бъде пагубно за държавата"


“Фрапиращо е това, което всички чухме. Това наистина може да се доближи до един български уотъргейт. Нещата, които чухме в този запис, най-вече за държавната измяна, с чужди страни, които одобряват службите, са абсолютно безпринципни.Тези хора от „Продължаваме промяната”, които вече може да са „прекратяваме промяната”, дойдоха под юмрука „мутри вън”, а сега става „мутри вътре”. Радев нарече едните мутри,  другите шарлатани, а сега се създава коалиция. Това замразяване от вчера за мен е извиване на ръце от страна на „мутрите”, за да може „шарлатаните” да се чудят какво се случва и да си направят коалиция тип „ала-бала”.

Това заяви народният представител от „БСП за България” Иван Петков в студиото на Euronews Bulgaria. Според него такова правителство би било пагубно за държавата и ще има две цели.

„Едните ще се чудят как да спасят своят лидер от съда, а другите как да стигнат до повече власт и пари”, каза Петков.

Той коментира и записите изнесени от Радостин Василев.

„Абсурдно е шефовете на служби да бъдат обсъждани с посолствата. Когато бъдат избрани се казва на посолствата лицето Х е избрано за дадената служба”, обясни народният представител и даде пример от историята:

„След 10 ноември руснаците толкова са искали нещата да не се случат в сигурността, защото са знаели, че българската държава е имала стабилни служби. От друга страна западните сили са опитвали да унищожат тези служби, защото и те са знаели, че са били стабилни. А ние какво получаваме-30 години казваме, че нашите служби тогава са били само за следене на хора, напротив. Тогава имаше служби и имаше държава, вече имаме поклоннически управления”, разказа Петков.