София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Иванов: Не е важно коя е Мата Хари, а защо се прикрива как Борисов се е сдобил с тези пари (ВИДЕО)

Съпредседателят на "Демократична България" коментира дали ще се коалират с някого на изборите
2 мЕвроком 411

Ние ще посрещнем опитите за изпързаляне, подигравките и атаките, за да има промяна в страната ни. "Демократична България" ще се яви самостоятелно на изборите в името на това, което аз упорито вярвам - политическата яснота. Кой отговаря и за какво отговаря. Това, че не сме намерили общ език с "Отровното трио" не значи, че ние няма да работим заедно срещу статуквото. 

Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Не е важно коя е Мата Хари и дали е имала отношения с Бойко Борисов. Важно е, че тя е връзката и защо Прокуратурата прикрива разследването как Борисов се е сдобил с тези суми пари. И тук виждаме пряката връзка, че едни хора имат богатства, които не могат да обяснят и българските институции са се превърнали в инструменти за замазване на тези богатства. Не е темата за Вили Сечкова, а е за негламентираната приватизирана власт, превърната в бащиния, когато институциите не се занимават да я разследват и да я връщат обратно на светло. Тогава се проявява през ефектите, която тази власт има върху приближените на този кръст", допълни съпредседателят на "Демократична България".

"Ние, много ясно, от самото начало говорим за конкретните политически стъпки и искаме да подадем рецептата за това как страната може да се рестартира. Нашата централна политическа цел в този контекст е твърдо да прекратим достъпа на власт на ГЕРБ и ДПС. Предлагаме от юни месец конституционни решения, които се искат от гражданите", допълни Иванов.

Той още веднъж заяви, че "Демократична България" е готова със законодателни предложения, с които да се гарантира честността на изборите.

"Някой трябва да вземе и да ги внесе. Готови сме с 12 хиляди излъчвания в 12 хиляди секции и 12 хиляди застъпника. Това е начинът да елиминираме сценарии за подмяна на вота", коментира Иванов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!