София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИЗДИРВА СЕ: Трети ден 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница е в неизвестност

Момичето е облечено със светлорозово яке, дънки и бели маратонки, тя е слаба, с късо подстригана коса

2 месецаОбщество 1 Иванина Игнатова

Трети ден продължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница. Момичето е в неизвестност от 22 февруари. Тя е била на училище и е оставила телефона при класната си, а след края на часовете си е тръгнала, но не се е прибрала вкъщи.

Родителите й са съобщили в полицията и започна издирване на ученичката от Професионалната гимназия по хранително-вкусова промишленост и технологии. Момичето е облечено със светлорозово яке, дънки и бели маратонки. Тя е слаба, с късо подстригана коса.

В РУ - Дупница е сформиран оперативен щаб и са  предприети незабавни издирвателни действия. Над 200 души - полицаи, жандармеристи, планински спасители, доброволци, доброволното формирование към Община Дупница участват в акцията. Проверяват се горски участъци, вилни зони, изоставени постройки. Търсенето не е спряло и през нощта, като е обходен голям периметър, до селата Блажиево и Пиперево. Проверено е и поречието и коритото на р. Джерман.

Ивана Георгиева.