София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Изискват машините от няколко секции в Добрич да бъдат предадени на МВР

Подадена е жалба от един от кандидатите

Изискано е машините от няколко избирателни секции в Добрич да бъдат иззети и предадени на ОДМВР. Това става ясно от решение на Районна избирателна комисия (РИК) – Добрич по жалба, подадена от един от водачите на листа на политическа партия за областта.

В подадената жалба от кандидат за народен представител е посочено, че в секционна избирателна комисия (СИК) няма машина за гласуване, макар че броят на гласоподавателите е над 300.

В своето решение РИК – Добрич пояснява, че въпросната СИК е една от няколкото, за които се изисква с писмо от Централната избирателна комисия (ЦИК) машините да бъдат иззети и предадени на полицията. РИК – Добрич е разгледала и друга жалба на същия кандидат депутат. Тя е за това, че лице е направило опит да гласува с удостоверение за гласуване на друго място. Изпратени са по компетентност жалбата и приложенията към нея на ОДМВР – Добрич.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!