София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

ИЗВЪНРЕДНО: Спецсъдът разкри използвани ли са СРС-та срещу политици

СНС не е издавано разрешение за прилагане на СРС
48 сПолитика 1422

По повод на отправени внушения в публичното пространство от  представители на обединение „Демократична България“ за това, че Специализираният наказателен съд /СНС/ е издавал разрешения за прилагане  на специални разузнавателни средства /СРС/ спрямо политически ангажирани  фигури, е извършена проверка в съдебните регистри. От нея е установено,  че от СНС не е издавано разрешение за прилагане на СРС спрямо настоящия  министър-председател на Република България, нито спрямо лица от  политически формации, споменати в медиите. Това се посочва в съобщение на Специализираният наказателен съд.

„Дейността на СНС по прилагане на ЗСРС се проверява ежегодно от  Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. До  момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност. Неколкократно е посочвано, че „съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на СРС е значително завишен“.  И през настоящата година СНС ще изпълни законовите си задължения да  представи пълната информация за осъществените правомощия по НПК и ЗСРС  на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.“, се допълва в съобщението.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!