София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

„Жокера“ с 93.5 млн. долара приходи за уикенда

Лентата донесе световен успех на режисьора Тод Филипс и актьора Хоакин Финикс
пропускане

„Жокера“ с 93.5 млн. долара приходи за уикенда

Лентата донесе световен успех на режисьора Тод Филипс и актьора Хоакин Финикс

8 месецаКултура 42 Боряна Райчева


Филмът „Жокера“ на режисьора Тод Филипс очаквано разби световния бокс офис, като реализира около 93.5 милиона долара печалба за премиерния си уикенд, съобщават световните агенции.

Адаптацията по комикси на DC, в която главната роля е поверена на Хоакин Финикс, достигна четвърта позиция в световната класация по печалба, като на лентата на първо място е спечелила 234 млн. долара по цял свят.

„Жокера“ пожъна успех още на кинофестивала във Венеция, като спечели голямата му награда. Лентата донесе световен успех на режисьора Тод Филипс и актьора Хоакин Финикс.

Действието на филма се развива през 1981 г. и се фокусира върху историята на Артър Флек, провален стендъп комик, който поради разочарованието от кариерата си се обръща към убийствата в Готам Сити.

В САЩ ФБР публикуваха официално предупреждение към местните полицейски управления, че може да има организирани стрелби по време на премиерните прожекции на филма.

Безпокойството, свързано със световната премиера на филма, се основава на кървавата атака от 2012 г. в Аурора, Колорадо, по време на премиерата на „The Dark Knight Rises” - друг филм за Батман – в САЩ. Тогава 12 души загинаха и още стотици бяха ранени.