София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Калоян Паргов: Заседание на Конгреса на БСП трябва да има и то час по-скоро

Според него Корнелия Нинова е опитала манипулация

Категорично не приемам обвинението, което Корнелия Нинова отправи към мен от телевизионната трибуна в понеделник. Не приемам и опита й за манипулация и изкривяване на истината по отношение на моето поведение и позицията ми за свикване на заседание на 50-тия Конгрес на БСП. Това коментира в социалните мрежи председателят на БСП-София Калоян Паргов.

„Тази позиция ясно заявих пред нея и пред другарите - областни и общински председатели още преди седмица, когато самата Корнелия Нинова ни покани на среща в салона на "Позитано".

Тогава говорих дълго, изказах мнение и заявих позицията си. След това я изразявах и пред медиите. Заявих я публично и преди заседанието на Националния съвет в събота. Тук и сега я препотвърждавам, ако случайно някой е пропуснал да я чуе.

Заседание на Конгреса трябва да има. При това час по-скоро.

И ситуацията в държавата в момента не бива да бъде използвана от никого за оправдание и индулгенция, за да не бъдат предприети действия за оздравяване на БСП.

Най-точните, верни и правилни решения в тази посока може да вземе единствено Конгресът. Той е върховният и най-мъдър орган на партията.

Очевидно е, че политическата криза в България се задълбочава и предсрочните парламентарни избори се виждат все по-ясно на хоризонта. БСП не може да си позволи още една катастрофа като тази от 4-ти април.

Затова не бива да замитаме проблемите и да се самозалъгваме. Крайно време е да признаем, че ги имаме и да се изправим срещу тях. Само така ще ги решим. Това обаче може да се случи единствено на заседание на Конгреса. Този орган е в състояние да вземе решенията, от които най-много се нуждае БСП днес.

За да може утре да тръгнем към избори обединени, консолидирани и събрани като юмрук.

Всичко останало е липса на отговорност, компромис със съвестта и обикновен егоизъм, за които БСП е заплашена да плати прескъпа цена на следващите избори.“, допълва общинският съветник и председател на структурата в София.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!