София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Кандидат-премиерът на ИТН към Радев: Връщаме мандата, няма да се коалираме със статуквото

"Има такъв народ" е втората политическа сила, която получи мандат за съставяне на правителство
5 мПолитика 1833 Ивана Иванова

От "Има такъв народ" ясно заявихме, че няма да правим коалиции с никакви партии от статуквото и спазваме своето обещание, затова връщаме мандата за съставяне на правителство. Това заяви кандидат-премиерът на "Има такъв народ" Антоанета Стефанова на президента Румен Радев.

Радев връчи мандата на ИТН, които са втора политическа сила на последните парламентарни избори.

"Във всеки мандат се гледа с особена надежда, тъй като именно в моменти на криза се нуждаем от стабилно правителство. Обществото ни от години очаква да се вземат решения за изсветляване на Изборния кодекс. В тази връзка са особено важни някои решения на българския парламент и те трябва да бъдат взети независимо от процедурата по съставяне на правителство. Трябва да се търси баланс", отговори Радев.

"Липсва най-важното решение, което трябва да вземе парламента. Правителството в оставка не внася предложение за актуализация на бюджета", коментира държавният глава.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!