София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Карадайъ: Трябва да има нормален диалог в това Народно събрание

"Моделът на монолог от последните 11 години продължава"
54 сПолитика 225 Мирослав Митков

Трябва да има нормален диалог в това Народно събрание. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Народното събрание.

Мустафа Карадайъ отговори на въпрос дали е добре да има правителство в рамките на този парламент. "Имайки предвид всичките кризи, в които се намираме - и социална, и икономическа, а и пандемията, включително дебатът, който тече в момента, виждаме продънения бюджет и ред кризи, а и това, което заложи избирателят, суверенът с изборите, мисля, че трябва да има един нормален диалог в това Народно събрание за конкретните мерки, които спешно трябва да се извършат и да се оцени необходимото време за действие и на Народното събрание", каза още Карадайъ.

"Естествено, ще има служебен кабинет, но няма да има Народно събрание. Всички тези фактори предполагат диалог между политическите партии. Такъв диалог липсва. Моделът на монолог от последните 11 години продължава. Ако направя връзка и с предишния ви въпрос във връзка с анкетните комисии и включително законопроектите, които в момента се внасят, мислехме, че предизборната кампания приключи и следва трудната работа, която да извърши Народното събрание. Явно или продължава предизборната кампания на изминалите избори, или вече някои хора влязоха в предизборна кампания за следващите предсрочни избори", каза още Карадайъ.

Той коментира и предложението на "Демократична България" за промени в Конституцията. "Всичко това предполага диалог, разумен диалог и разумен подход. Все пак не се знае животът на това Народно събрание колко ще продължи", заяви още председателят на ДПС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!