София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Караянчева: Съединението е дело на целокупния български народ

Днес актът на Съединението ни дава ценен урок, посочи председателят на Народното събрание
пропускане

Караянчева: Съединението е дело на целокупния български народ

Днес актът на Съединението ни дава ценен урок, посочи председателят на Народното събрание

12 чЕвроком 759


Днес актът на Съединението ни дава ценен урок – как националните цели могат да са над всичко. Това написа председателят на парламента Цвета Караянчева в страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Честит празник, скъпи сънародници! Днес отбелязваме една бележита дата, която след 135 години продължава да ни вълнува и да ни изпълва с гордост и самочувствие – Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Тя е яркото доказателство, че можем да сме единни, когато защитаваме националните си интереси“, посочва Караянчева.

„Това е един от малкото моменти в нашата история, когато българският народ се явява единен. Това е един от малкото моменти, когато българинът е дръзнал категорично да отхвърли чуждия диктат и да поеме сам в собствените си ръце съдбата на отечеството.
От дистанцията на времето ние сме длъжни да прочетем задълбочено поуките и уроците от Съединението. България е успявала винаги тогава, когато е била единна. И днес този акт ни дава ценен урок – как националните цели могат да са над всичко, да ги подкрепят всички без оглед на партийните пристрастия, без политически сметки и лични изгоди“, казва тя.

„Съединението е дело на целокупния български народ. Един народ, който успя да докаже пред Европа своите морални, военни, политически, национални качества, да защити своето право, своето достойно място в голямото европейско семейство.
Дълбок поклон пред паметта и делото на героите от Съединението! Да живее България!“, пише още Караянчева.