София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Карбовски: Представете си - не само Илчовски, а Черепа да отиде да бъде изслушан в парламента

Коментар на журналиста
2 мVox Populi 18699

А сега, представете си - не само Илчовски, а Черепа да отиде да бъде изслушан в Парламента. И Миньо Стайков и Банев и всички, които лежат без съд и присъда.

Демокрацията изисква тези хора да бъдат защитени, за да говорят. Смелостта им изисква те да бъдат защитени - като защитени свидетели срещу мафията. Какво може да загуби обществото от разказа им? Невинността си?

Ако се чудите какво правихме 12 години докато властта укрепваше своя бастион - вече знаете - страхувахме се. Страх и отстъпки за всички, които се опитваха да работят. Щетите - големи или ограничени, са част от общата ни биография на хора опитващи се да се справят с един нов, непознат, безчестен и жесток авторитарен режим. Как се строшава такъв режим? С говорене. Най-трагичното е, че говоренето е оставено на Илчовски в момента.

Не говорят журналисти и интелектуалци - говорят милионери, които не си харесват живота. В това парадоксално изречение е цялата ни беда.

Госпожо Манолова, виждам че се опиянявате от успехите си в борбата с мафията. Но нищо не правите докато не изслушате Черепа и низходящия след него списък на хора, чийто бизнес е тотално експлоатиран, краден, шантажиран и накрая обран.

Цветан Василев? Миньо Стайков? Банев - който писа пространно във фб какво с е е случило в бизнеса му? После спря да пише. Как да пишеш от затвора? А кметицата на Младост - Десислава Иванчева, чийто вопли във фб също потънаха?

Това е шанс Манолова да остане в историята. Със списъка на Манолова от защитени свидетели. Или друг подход - търсете имена по браншове - в цялата държава всеки бранш е под ръководството на сив кардинал. На приближен до властта милионер. И срещу него - друг милионер, който е мачкан.

Това ще е първата промяна с ранг на революция в историята на България, започната и завършена от милионерите. Ако им дадете думата, ако ги защитите процесите на промяна са гарантирани.

И да, започнете с Черепа. Все пак той беше пръв.

Мартин Карбовски

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!