София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Кметът на Перник с коментар за участъка, на който стана инцидентът с автобус на АМ „Струма“

"Този участък е тежък"
59 сОбщество 495 Мирослав Митков

Този участък е тежък. Там следват изкачвания и спускания. Човек, ако е невнимателен, може да се стигне до беля. В такива катастрофи в голяма степен вината е човешка грешка. И на най-лошия път може да се избегне ситуация, ако е невнимателен. И на най-добрия път може да се случи инцидент. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров в студиото на БТВ.

Той подчерта, че на всеки водач се е случвало да му присветват и да го „подпират“, когато шофира по-бавно и с внимание. „Надявам се повечето шофьори като застават пред воланите, да мислят повече“, апелира Владимиров.

„Аз съм сигурен, че този шофьор не минава този път за първи път, за да знае, че на това трасе има спускания и изкачвания, на които човек трябва да бъде с по-изострено внимание. На този път, ако се мине с малко по-висока скорост, може да стане беля. Искам да очертая рисковете“, обясни кметът на Перник.

По думите му има опасен участък около Владая: „Там има изкачвания и спускания, които шофьорите подценяват. В България има участъци, които могат да бъдат допълнително сигнализирани, с което да изострят вниманието на шофьорите“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!