София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Кольо Колев: Здравият политически бой не е задължително нещо лошо

Трябва да се търсят допирни точки, за да се състави едно работещо управление, посочи той
52 сПолитика 293

Политиката е изкуството на диалога, а не чертаенето на тънки червени линии, това каза социологът Кольо Колев за Радио „Фокус“ по повод функционирането на служебното правителство. Той каза, че засега виждаме само впечатляващите им СВ-та, но след време „по-делата им ще ги познаете“, добави той като открои за истински важно изчистването от некадърните и корумпираните от институциите.

Според него това няма да стане за ден, но пътят е този.

Кольо Колев допълни, че малко здрав политически бой не е задължително нещо лошо, а напротив, това може да доведе до политическо отрезвяване и опит за търсене на допирни точки за създаване на работещо управление. Той каза, че за сега на предстоящите избори вижда повторение на резултатите в различни пропорции, но съотношението на силите - същото. За това според него начинът на мислене на политиците трябва да се промени. За социолога те до сега са чертаели само разделителни линии, което не е в ничий интерес. Трябва да се търсят допирни точки, за да се състави едно работещо управление. Такова управление е сигурно, че не може да бъде с участието на ГЕРБ, категоричен е Кольо Колев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!