София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

КОНФИСКУВАХА 1000 ЛИТРА НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ КРАЙ СОФИЯ

Дължимият акциз на алкохола възлиза на 11 000 лева
7 годиниКрими 30 Боряна Райчева

Хиляда литра нелегален алкохол бяха конфискувани край София. Дължимият акциз на задържания алкохол възлиза на 11 000 лева, съобщи Агенция „Митници“.
Алкохолът е открит при проверка на пътя на малъй камион със софийска регистрация. Превозното средство е било натоварено с еднотонен резервоар, пълен с етилов алкохол с алкохолен градус 96%.
Шофьорът е представил документи за стоката, но след проверка са се оказали фалшиви данни за датите на превоз и получателя, като например адресът на получателя се оказва горичка, съобщават от Агенцията.
Камионът и шофьорът са задържани, а алкохолът е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ. За констатираното нарушение ще бъде съставен акт в двоен размер на дължимия акциз.
Веднага след задържането мобилна митническа група е влязла на проверка в данъчния склад, от който се предполага, че е изнесен алкохолът без документи. В склада е установена липса на етилов алкохол в същото количество като откритото в камиона. Установени са и други сериозни нарушения.
От началото на 2014 г. са конфискувани 117 066 литра алкохол, което е с 40% повече от задържания алкохол за същия период през 2013 г.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!