София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

КОНФИСКУВАХА 1000 ЛИТРА НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ КРАЙ СОФИЯ

Дължимият акциз на алкохола възлиза на 11 000 лева

КОНФИСКУВАХА 1000 ЛИТРА НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ КРАЙ СОФИЯ

Дължимият акциз на алкохола възлиза на 11 000 лева

5 годиниКрими 978 Боряна Райчева


Хиляда литра нелегален алкохол бяха конфискувани край София. Дължимият акциз на задържания алкохол възлиза на 11 000 лева, съобщи Агенция „Митници“.
Алкохолът е открит при проверка на пътя на малъй камион със софийска регистрация. Превозното средство е било натоварено с еднотонен резервоар, пълен с етилов алкохол с алкохолен градус 96%.
Шофьорът е представил документи за стоката, но след проверка са се оказали фалшиви данни за датите на превоз и получателя, като например адресът на получателя се оказва горичка, съобщават от Агенцията.
Камионът и шофьорът са задържани, а алкохолът е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ. За констатираното нарушение ще бъде съставен акт в двоен размер на дължимия акциз.
Веднага след задържането мобилна митническа група е влязла на проверка в данъчния склад, от който се предполага, че е изнесен алкохолът без документи. В склада е установена липса на етилов алкохол в същото количество като откритото в камиона. Установени са и други сериозни нарушения.
От началото на 2014 г. са конфискувани 117 066 литра алкохол, което е с 40% повече от задържания алкохол за същия период през 2013 г.