Константин Бачийски дарява годишната си заплата за здравна кауза в Бургас

Кандидатът за кмет на Бургас води кампанията „Повече здраве за Бургас“

3 месецаИзбори 2019 9

Кандидатът за кмет на Бургас и зам.-председателят на „Средна европейска класа“ Константин Бачийски се обърна към бургазлии да предложат за коя здравна кауза или за закупуване на каква медицинска техника да дари годишната си заплата на общински съветник.

Според него е справедливо инициативата за нещо толкова важно да бъде дадена на гражданите, за да могат те да преценят в кои лечебни заведения и за какво точно да бъдат дарени средствата. Всичките му възнаграждения като общински съветник за последните осем години са дарени за бургаското здравеопазване.

Дарението е част от кампанията „Повече здраве за Бургас“, която Константин Бачийски провежда за поредна година. Средствата от тазгодишното издание възлизат на близо 30 000 лв. Убежденията му са, че работата в полза на обществото трябва да е кауза, а не източник на доходи и тъй като заплатите на общинските съветници идват от данъците на гражданите и хората сами трябва да решат за какво да бъдат изразходени.

През 2018 год. участниците в допитването препоръчаха с дарението да бъде закупен кувьоз от най-висок клас за нуждите на отделението по „Неонатология“ в УМБАЛ Бургас.

До 18 октомври всеки желаещ да се включи в кампанията „Повече здраве за Бургас“, може да изпрати своите предложения на имейл адрес zdrave@cek.bg или на Фейсбук страница „Повече здраве за Бургас“.

От всички „номинации“ ще бъдат избрани петте, които биха довели до най-добър ефект за здравеопазването в Бургас. Предложенията ще бъдат подложени на гласуване и хората ще могат да определят към кое отделение, на кое здравно заведение и за какво точно да бъдат дарени парите от заплатите на общинския съветник Константин Бачийски.

ОЩЕ ОТ Избори 2019

Георги Крушков: На изборите са гласували хора с фалшиви, но валидни ЕГН-та

Специалистът по фирмено разузнаване за проучването му за местния вот

2 месецаИзбори 2019

Фандъкова: Промяната не е просто лозунг

„Изборите бяха изключително тежки”

2 месецаИзбори 2019

Политолог: Тази година купеният вот надминава предишните

Мария Пиргова анализира местните избори и съпътстващите събития

3 месецаИзбори 2019

Мая Манолова иска касиране на изборите

Още трима кандидати на БСП за районни кметове ще внесат в ОИК своите жалби

3 месецаИзбори 2019