София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Константин Бачийски отговаря: Предстои ли "Росенец 2"? (ВИДЕО)

Общинският съветник беше първият, който подаде сигнал за неуредиците в "Росенец"
8 сЕвроком 1310

След масовите протести в местността "Росенец" срещу окупирането на плажа стана известно, че Община Бургас все още иска да даде пътя на частни фирми, близки до Ахмед Доган. Това коментира общинският съветник в Бургас и лидер на Средна Европейска Класа Константин Бачийски в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

Припомняме, че от Бачийски започнаха скандалните разкрития за резиденцията на Ахмед Доган край "Росенец" и продължиха с прочутата акция на Христо Иванов и Иво Мирчев срещу гардовете на НСО на брега..

"Аз бях първият човек, който отиде и подаде лично на Областния управител сигналът за "Росенец". По-късно ми звънна един влиятелен човек, за да ме убеждава да си оттегля искането. Аз имах срещи с много хора, които ми обясняваха да си оттегля сигнала. Интересно е как няколко часа след като е подаден сигналът, те намират човек, който ме познава. Скоростта на тези процеси е много интересна. Някои от тези хора бяха много културни и сдържани, а други ме заплашваха, че ще ме арестуват, защото Прокуратурата има богата фантазия и все нещо ще измисли", обясни Бачийски.

Това е линка от сесията на общинския съвет от 28.07.2020, на която се гласува отмяната на решението от април за даването на общинския път около сараите в Парк Росенец в частни ръце:

https://burgascouncil.org/zasedanie/1-41

По думите на Бачийски още по-интересно е, че по текущото дело Община Бургас доброволно се отказва от своето най-голямо преимущество в съда - обявяването за нищожно на решението за деактуването на публична собственост от сесията през месец април. което е най-силният коз на Община Бургас, защото чрез него се пресичат законно всички възможности да се оспорва гласуването в съда. Съгласно практиката на Върховния административен съд в тези случаи решението на Общинския съвет е не просто незаконосъобразно, а нищожно. За да бъде призната тази нищожност, това трябва да стане по съдебен ред, а за да се случи, съдът трябва да бъде надлежно сезиран.