София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Корнелия Нинова: Първият проблем, който трябва да решим е този с цените и инфлацията

Това сподели лидерът на "БСП за България" при срещата на левицата с КНСБ
7 сПолитика 321 Николай Парашкевов

"Политическата криза, в която време ни задължава да се подготвим и да вземем мерки", каза Корнелия Нинова.

"Поискахме тази среща, защото смятаме, че в началото на новото правителство няма да има достатъчно време да се направят важните неща като подготовката на бюджета за следващата година", допълни тя.

"Искаме да не повтаряме трудния опит от предните правителства. Готвим се в две посоки. Първо спешни мерки за първите 100 дни на новия парламент и второ бюджета за следващата година", подчерта тя.

"Притиснати сме от времето и смятам, че всички партии трябва да бъдат подготвени", казао ще Нинова.

"Първият проблем, който трябва да решим е този с цените и инфлацията", категорична бе председателят на "БСП за България".

"Първа стъпка е да се намалят данъците на енергоносителите. На второ място намаляване на ДДС от 20 на 9% на стоките от малката потребителска кошница. На трето място - държавна помощ за предприятията. Дивидентите да бъдат събрани в енергиен фонд и тези пари да се използват за подпомагане на потребителите и бизнеса", допълни Нинова.

"Вълнуваме се от доходите и разглеждаме различни варианти за повишаването на минималната работна заплата", каза още лидерът на левицата.

"Сериозен е въпросът с пенсионната система, но едва ли до края на декември ще постигнем развитие по този въпрос. Притеснява ни още забавянето на Плана за възстановяване", сподели Нинова.

"Държим на развитието на ядрената енергетика като трябва да се удължи срока за тяхното спиране и да се намери качествен вариант за тяхното заместване", каза още тя.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!