София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Корнелия Нинова: Знаех за изявлението на Румен Радев предварително

Кандидатурата ще се обсъжда след парламентарните избори
2 мЕвроком 261

Поздравяваме Радев и Йотова за решението им да се кандидатират за втори мандат, знаех за изявлението на президента предварително. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция.".

Тя заяви, че и двамата с президента са на едно мнение въпросът с кандидатурата на държавния глава да се обсъжда след парламентарните избори.

"Много въпроси се повдигнаха: защо сега, толкова рано. Това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел - да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарните избори с ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, той сложи край на тези спекулации. Това беше необходимо сега преди парламентарните избори", заяви още Нинова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!