София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Лалов: Директорът на "Пирогов" Валентин Димитров е доказан закононарушител

Димитров скри от Ани Стоянова, майката на починалата в болницата Даная, информация, посочва юристът


Директорът на "Пирогов" Валентин Димитров е доказан закононарушител. 
Това се казва с влязло в сила решение по адм. дело 489/2024 г. на Административен съд - Благоевград, съобщава адв. Методи Лалов. 
Димитров скри от Ани Стоянова, майката на починалата в болницата Даная, информация за проведеното на 01 февруари 2024 г. скандално заседание в болницата, на което Асен Балтов призоваваше на Ани Стоянова и на Кремена Кунева от Фондация Даная да бъде причинена болка. Сега Димитров ще трябва да разкрие пред обществеността какви ги е вършил той и хората около него, посочва още Лалов. 
Съдът осъди Валентин Димитров да заплати разноските по делото. На мен, като адвокат по делото, присъди 1000 лева адвокатско възнаграждение. Тези пари трябва да бъдат платени от "Пирогов", но е правилно Димитров да ги извади от джоба си, а не данъкоплатците да плащат за нарушенията му. Аз от своя страна ще даря тези пари на Фондация "Даная", за да отидат при някое нуждаещо се от лечение дете.
Валентин Димитров е доказан правонарушител (спомнете си филмите на журналистката Valya Ahchieva по случая Даная и нарушенията със скъпоструващото лекарство НовоСевън), но наскоро беше избран отново в управлението на "Пирогов". Спите ли спокойно, министър Галя Кондева?! 
Министерство на здравеопазването 
Да видим сега обществената БНТ и останалите медии с национално покритие, ще кажат ли в новините си, че Валентин Димитров е доказан правонарушител и "Пирогов" ще плати от бюджета си заради неговото противоправно поведение, заявява още юристът.