Начало Новини Предавания На живо

Магдалинчев: Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност

След 13 май съдебната система започва да функционира на 100%.

Магдалинчев: Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност

След 13 май съдебната система започва да функционира на 100%.

8 дниОбщество 247 Мирослав Митков


След 13 май съдебната система започва да функционира на 100%. И досега работехме, без открити съдебни заседания, в които се събират много хора. Сега предстои пълното откриване на съдебната система. Това заяви в Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. 
"Коронавирусът не си е отишъл. Така, че мерките за служителите ни продължават. Влизането в съдебните зали ще става с маски и ръкавици", каза още той. 
Представляващият ВСС коментира и скандалния клип, заснет в Съдебната палата в София, заради който председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов изгуби стопанисването на сградата.
"Клипове и филми са се снимали и преди в Съдебната палата - с такова съдържание, никога. Лозан Панов трябваше да е наясно с продукциите, които се заснемаха. Кадрите бяха ненормални. Съдържанието на видеоклипа е ужасно и потресаващо. Песента призовава за постоянно използване на наркотици и легализирането им", разкри Магдалинчев. 
"Клауза за проверяване на съдържанието не е имало в договора, но Панов е трябвало да я предвиди. Г-н Панов винаги се опитва да бяга от отговорност", заяви представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.