София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Манолова: На Борисов му остават броени месеци, да се готви за тръгване

Тя не смята, че в момента рейтингът на премиера е висок

Манолова: На Борисов му остават броени месеци, да се готви за тръгване

Тя не смята, че в момента рейтингът на премиера е висок

2 чПолитика 4222 Мирослав Митков


Време е на кабинета „Борисов 3“ да се готви за тръгване, защото мандатът е изчерпан морално и политически. Крайно време е управлението да спре да разхищава парите на хората.
Това заяви председателят на „Изправи се, България“ Мая Манолова преди планирания за 23 май „седящ протест“ на гражданската платформа. На него демонстрантите ще стоят на столове, които ще бъдат разположени на 1,5 м един от друг, за да се запази социална дистанция.
„Ще попитаме къде са тези 4,5 млрд. лв., които обещаха на хората. От тях са достигнали 29 млн. лв. по мярката „60:40“ и 173 млн. лв. до микропредприятията“, коментира тя и продължи: „България е единствената европейска държава, която иска плащане от неработещи фирми и единствената, която обявява за успех това, че 3-4% от фирмите ще се възползват от икономическите мерки, при положение, че в Европа процентът е над 20“.
По думите ѝ в работата на кабинета няма прозрачност, контрол и отчет.
Със сигурност Борисов ще избяга и този път с джипа си. Ние сме стигали там, където джипът му не стига. Хората са без работа, без перспектива, без доходи“, заяви Манолова.
Според нея държавните средства се разпределят в близките до властта кръгове. Като пример посочи „Булгартрансгаз“, която, по думите ѝ, е обявила поръчка заджипове за 100 хил. лв.
Кредитите по 1500 лв. за гражданите, които бяха в неплатен отпуск, бяха натоварени с толкова бюрокрация и формалности, че реално нямаше човек, който да отговаря на критериите. Не бяха подкрепени домакинствата, хората с деца, самонаетите и самоосигуряващите се“, продължи тя.
Манолова заяви, че след каскадните фалити ще има каскадни протести и беше категорична, че хората ще си поискат парите, които премиерът Борисов твърди, че е дал.
Тя не смята, че в момента рейтингът на премиера е висок.