София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мариета Димитрова: Очаквам ревизия на общината в Благоевград

По нейни думи хората са били уморени от управлението на Камбитов

Мариета Димитрова: Очаквам ревизия на общината в Благоевград

По нейни думи хората са били уморени от управлението на Камбитов

6 месецаПолитика 32 Боряна Райчева


Журналистът Мариета Димитрова гостува в предаването "ЕвроДиков" с водещ Сашо Диков по телевизия "Евроком". Мариета Димитрова е собственик и главен редактор на сайта „Благоевград нюз“.

Тя коментира загубата на втория тур на местните избори на кандидата на ГЕРБ в Благоевград - Атанас Камбитов. След 8-годишно управление на града, той загуби на балотажа от Румен Томов.

"Той говори за фондация "Америка за България", която финансира един мой проект, който е в сила от година и половина. Преди това аз също съм работила по антикорупционни схеми", заяви Димитрова.

На въпрос на водещия каква според нея е причината за загубата на Камбитов, тя отговори:

"Хората в Благоевград бяха уморени от управлението. Да, градът е по-красив - имаме градинки, площадки, но хората няма къде да работят. Благоевград е градът в България с една от най-ниските работни заплати".

Журналистката добави още, че бившият кмет е водил един стандарт на живот, който не е отговарял на доходите, които той е получавал.

"Доста време ние бяхме опозиционната медия в Благоевград. Вече го няма г-н Камбитов и ние ще можем да общуваме с повече хора. Аз много разчитам новия кмет на Благоевград да направи ревизия на общината", завърши Димитрова.