София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Мечка вдигна на крак жандармеристи, нанесла е материални щети

Екипът е останал в района, за да се увери, че мечката няма да се върне

Румънската жандармерия реагира на два сигнала през изминалата нощ за присъствие на мечки в северния град Бистрица-Насъуд с население около 75 000 души, съобщава агенция Аджерпрес.

Около 22,00 ч. снощи на спешния телефон е получен сигнал за забелязана мечка на една от улиците в града. Екип на жандармерията, заедно с ловен пазач от лесничейството в Бистрица, пристигнали на мястото, където установили, че мечката е напуснала зоната, но е нанесла материални щети и е убила много гълъби.

Екипът е останал в района в продължение на няколко часа, за да се увери, че мечката няма да се върне.

Сигнал за присъствие на мечка в квартал "Униря" е подаден и около 1,40 ч. през нощта. Мъж е позвънил на спешния телефон и е съобщил, че мечка е преминала през стопанството му, прекосила е главния път и се е отправила в посока на град Слътиница. Жандармеристите не открили мечката, но патрулирали около час, за да се уверят, че никой не е изложен на опасност.

По-рано този месец мечка уби 39-годишен мъж, излязъл на джогинг в южния окръг Прахова в близост до курорта Предял.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!