София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Медицинската експертиза: Смъртта на Милен Цветков е била неизбежна

Колата на журналиста е блъсната с близо 100 км/час

Продължава делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Днес съдът разглежда комплексна петорна техническа и медицинска експертиза, които ще покажат начина на настъпване на катастрофата и връзката с травмите, причинили смъртта на Цветков.

Експертизите сочат, че колата на журналиста е ударена от шофирания от Кристиан Николов автомобил със скорост 98 км/ч. Тъй като колата, управлявана от подсъдимия, е с доста по-голяма площ и по-голяма маса, се е получила много голяма кинетична енергия, от която колата на Милен Цветков е изхвърчала в центъра на кръстовището, а тялото на журналиста се е притиснало силно между шофьорската седалка и волана.

От това настъпило първоначално частично, а впоследствие и пълно разкъсване на аортата около сърцето на журналиста. Това е довело до кръвоизлив, който за минути притиснал сърцето и спрял дейността му.

Заключението на медиците е, че при нанесените травми смъртта е била неизбежна и не е свързана с навременната или ненавременна правилна или неправилна първа медицинска помощ, която пристигналият на място екип е оказал.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!