София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Методи Лалов: "Пирогов" и здравеопазването са обзети от СПИН - Синдром на придобита институционална недостатъчност

Според него по случая с директора на болницата съдът е показал тотална безпомощност

25 дниЗдраве 29 Иванина Игнатова

Галя Кондева преди години е била в НЗОК, и сега е била шеф на Болницата за активно лечение на хематологични заболявания, била е и в частната сфера дълго време, но и дълго време в НЗОК. Някога е приела “на гости” ГДБОП, имало е скандали, имало е разследвания във връзка с лекарства. В крайна сметка не е обвинена, не е ясно какво се е случило - в България никога не е ясно заради СПИН-а, който е обхванал “Пирогов” и здравеопазването. Синдром на придобита институционална недостатъчност. Това е новият СПИН. Това заяви в предаването "ЕвроДикоф" по "Евроком" Методи Лалов, бивш съдия, председател на СРС, общински съветник в СОС през мандат 2019-2023 г.

Лалов коментира информацията, че новият служебен министър на здравеопазването Галя Кондева днес е отменила уволнението на безобразния директор на УМБАЛСМ "Н.И Пирогов" Валентин Димитров.

Но тази жена явно е сложена там, за да изпълни тази поръчка и какво - поръчка защо? Защото Валентин Димитров шиканираше, бавеше съдебния процес, не внесе такса от 15 лв при заплата близо 10 000 лв месечно. Ротацията се забави, но пък Валентин Димитров достатъчно много забави процеса. Съдът показа своята тотална безпомощност. Съдията Румяна Спасова от СГС - тотално формализъм и безпомощност при внесена такса. Дано да е доволна от изхода на делото.

Бившият председател на СРС припомни медийна изява на министър Кондева в ефира на "Евроком": 

"Тази жена Галя Кондева участваше във филма на Валя Ахчиева за нарушенията в “Пирогов”, които бяха открити във връзка със смъртта на Даная. Много мило говореше, изглеждаше като да е на страната на законността, не на нечия страна. И виждаме на чия страна е.", каза Лалов.