София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Мила Чернева за одита на "Автомагистрали": Имаше брутална злоупотреба със закона (ВИДЕО)

Коментар в "ЕвроДикоФ"

Одитният доклад беше първото признание на държавата, че Автомагистрали не изпълнява работата, която ѝ е възложена. Автомагистрали твърдеше, че няма подизпълнители. Това обясни журналистът Мила Чернева в предаването ЕвроДикоФ на Телевизия Евроком.

„АДФИ е под шапката на министерството на финансите. Тя започва проверка на "Автомагистрали" 4 дни преди Владислав Горанов да подаде оставка. Докладът ѝ посочва, че всичко е наред, но той не разглежда частта какво се случва, след като АПИ е възложила поръчката на „Автомагистрали“, посочи тя.

„Не е ясно как са избрани подизпълнителите. Няма никаква прозрачност за разходването на тези средства“, добави Чернева.

„Брутална злоупотреба със закона. Той не е крив, но те го използват така, че да служи в някакви интереси. Те приложиха схемата в Министерството на икономиката, за да се извършат ремонти на язовирите. Това е държавен капитализъм“, категоричен бе журналистът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!