София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мустафа Карадайъ: ГЕРБ създаде предпоставки за парламентарна криза след изборите

Изказването му е по повод избирането на нови членове на ЦИК
56 сЕвроком 889

Отсега ГЕРБ създава предпоставки за парламентарна криза след изборите. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна в декларация от името на ДПС. Изказването му е по повод избирането на нови членове на ЦИК. 

"Със системното незачитане на Конституцията и законите на страната от ГЕРБ не се санира незаконният състав на ЦИК, заяви лидерът на ДПС. 

"ДПС ще информира Венецианската комисия, ОССЕ, ЕК и европейските политически семейства в ЕП за незаконния състав на ЦИК и за незаконните действия и бездействия на председателя на парламента и нежеланието на ГЕРБ да преведат в законен вид състава на ЦИК, посочи Карадайъ.Няма как незаконен състав на ЦИК да организира честни и демократични избори", заяви Карадайъ.

С негласуването на оставката на Цвета Караянчева не се санират незаконните действия и бездействия на председателя на парламента. Без нито аргумент по представените мотиви  за исканата оставка на председателя на НС, с приемането на откровената лъжа че е извършена проверка на документи които и до днес не са ни предсравени, подчерта Карадайъ.