София 14 °C
Велико Търново 15 °C
Пловдив 18 °C
Варна 12 °C
Бургас 14 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мъж е задържан с близо 10 кг нелегална марихуана на ГКПП-Капитан Андреево (СНИМКИ)

27-годишният е български гражданин, пътувал е в посока Турция

Мъж е задържан с близо 10 кг нелегална марихуана на ГКПП-Капитан Андреево (СНИМКИ)

27-годишният е български гражданин, пътувал е в посока Турция

51 сЕвроком 720


27-годишен мъж е задържан при опит за контрабанда на голямо количество марихуана през ГКПП-Капитан Андреево.

Операцията е осъществена от служители на Главна дирекция "Гранична полиция" и митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване", под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково.

Съвместните действия са проведени на 16 септември 2020 г., около 11 ч., на ГКПП -Капитан Андреево, където пристигнал лек автомобил, управляван от 27-годишния български гражданин. Мъжът пътувал сам в колата в посока от България към Турция.

Автомобилът бил селектиран за щателна митническа проверка. С помощта на рентгенова апаратура и при последвалия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата, служителите открили 26 полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 9.240 кг и е на стойност 36 960 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес Окръжна прокуратура - Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо задържания. Разследваното по случая продължава.